dinsdag 8 maart 2011

Zaag twee keer uitverkoren!


De prijzenkast van De Zingende Zaag wordt steeds voller. Voor de vierde keer organiseert Stichting Laurens Janszoon Coster de tweejaarlijkse uitverkiezing van de mooiste Nederlandse en Vlaamse bibliofiele en marginale uitgaven. Bij het "speuren naar kwaliteit en uitzonderlijke prestaties" werd De Zingende Zaag Producties als enige Haarlemse uitgever door de vakjury geselecteerd. Nota bene met twee van de in totaal vierenveertig uitgekozen werken, Inzendingen kwamen van kwaliteitsuitgevers uit geheel Nederland en Vlaanderen, van Groningen tot Kalmthout en zelfs een uit Parijs. De jury bestond o.a. uit grafisch ontwerpers Brigitte Slangen en Tiemen Harder, voorzitter Plantin Genootschap Erik Michiels, boekverkoper en margedrukker Niek Smaal en bibliothecaris/beheerder moderne collectie Museum Meermanno|Huis van het Boek Rickey Tax.

Na de succesvolle expositie in Museum Meermanno Den Haag zal deze tentoonstelling tot medio april in het Noord Hollands Archief in Haarlem te zien zijn. Hier zullen onder andere de twee bekroonde uitgaven van De Zingende Zaag Producties te zien zijn: het poƫziemissaaltje Godbetert! en de porseleinen jubileumuitgave Roes. De tentoonstelling wordt geopend voor pers en genodigden geopend op vrijdag 11 maart aanstaande om 17 uur. De expositie is voor het publiek vrij toegankelijk vanaf zaterdag 12 maart in het Noord Hollands Archief, adres Jansstraat 40 in Haarlem.
Na Haarlem zal de tentoonstelling onder andere nog Maastricht, Zwolle, Groningen, Middelburg, Brussel en Antwerpen aandoen.